Keyboard bäst i test 2023 – hitta bästa keyboardet!

Är du ute efter keyboard bäst i test? Oavsett om du är nybörjare eller van keyboard-spelare så passar modellerna i vår lista dig.

Du kan här läsa våra tre recensioner på tre olika keyboards i olika prisklasser. Längre ned i artikeln kan du även få svar på vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande.

Läs våra andra tester av likande instrument:
Synth bäst i test
Piano bäst i test
Keyboard för nybörjare bäst i test
Keyboard för barn bäst i test
MIDI keyboard bäst i test

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se & soundstorexl.se

Keyboard bäst i test 2023

1. Yamaha PSR-E373

2. Bryce keyboard

3. Casio CT-S100

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Yamaha PSR E373 – testvinnare!

Yamaha keyboard

Yamaha är en av de största tillverkarna av instrument i välden idag. Deras produkter kännetecknas av hög kvalité och bra funktionalitet. Detta keyboard är inget undantag! Den solklara vinnaren på denna lista!

Denna keyboard kommer fullspäckad med olika funktioner! Den kommer bland annat med 622 högkvalitets ljud med förbättrade samplingar, anslagskänsliga tangenter med 48-rösters polyfoni, 205 autokomp, 150 arpgeggio-typer och massor av mer funktioner!

Utöver att vara en keyboard som du enkelt kan spela på när du vill tack vare de inbyggda hötalarna så kommer denna keyboard även med MIDI funktion. Det innebär att du enkelt kan koppla keyboarden till din dator och använda den i ditt DAW (musikprogram) och spela in det du spelar direkt in i datorn! Enklare än såhär blir det inte!

Bryce keyboard

Bryce keyboard

En annan självklar deltagare på vår keyboard bäst i test 2023 lista är detta keyboard från Bryce. Den kommer fullspäckad med funktioner och en stilren design!

Den kommer till exempel med 88 polyfoniska tangenter, 6 inprogrammerade ljud, percussion och GM-modul, 16 demosånger, metronom och sustain, vibrato och transpose-funktion. Alla dessa funktioner gör det enkelt och även kul att spela!

En annan höjdpunkt med detta keyboard är att du kan programmera, spela in och spela dina egna rytmer. Med detta keyboard får du ut din kreativitet! Dessutom så kommer denna keyboard med inbyggda högtalare men även en hörlursingång så att du kan spela högt för andra eller sitta privat för dig själv.

Denna keyboard har också en MIDI funktion så att du enkelt kan koppla den till datorn och spela in. Detta är helt enkelt en grym keyboard med många funktioner. En stor rekommendation från oss!

Casio CT-S100

Casio keyboard

Om du är helt ny till att spela keyboard och vill börja med något simpelt så skulle vi rekommendera en lite billigare keyboard. Det är där denna keyboard från Casio kommer in i bilden! Detta är en billig, simpel och bra keyboard som fungerar utmärkt för nybörjare.

Casios keyboard kommer med en mängd ljud och rytmer som är enkla att använda. Detta gör den perfekt för dig som är nybörjare men fortfarande vill ha tillgång till många coola rytmer och ljud!

Den kommer med 61 tangenter, 32 rösters polyfoni, 122 ljud, 61 autokomp, 60 demolåtar, 4 reverb och metronom. Den har även ett par högtalare men den har också möjlighet att kopplas in till en dator och fungera som MIDI keyboard. Detta är alltså en perfekt keyboard för nybörjare!

Letar du efter det bästa pianot? Läs våran guide piano bäst i test!

Tips: 7 enkla pianolåtar för nybörjare!

Vanliga frågor

När man letar efter produkter online så kan det vara knepigt. Det finns så många olika varianter och så många olika prisklasser. Då är det vanligt att det förekommer en del frågor. Men oroa dig inte! Vi finns här för att besvara dina frågor. Du kan läsa våra svar på vanliga frågor här nedanför.

Vad är ett keyboard?

Inom bland annat engelskan så används ordet “keyboard” ofta som ett samlingsbegrepp för alla klaverinstrument. Men i svenskan så har ordet en begränsad betydelse. Det syftar mer på elektroniska tangentbordsinstrument. Ett keyboard är alltså som ett digitalt piano som det går att spela och designa alla sorters ljud i.

Hur använder man ett keyboard?

En keyboard är ett väldigt flexibelt instrument som kan användas för att skapa en rad olika ljud. En keyboard spelas precis som ett piano spelas. Det finns ett visst antal tangenter som alla har en specifik ton tilldelad till sig. Med ett keyboard så kan du ofta designa dina egna ljud i själva keyboarden. Det finns ofta en ljud utgång från keyboarden så att den kan kopplas upp till högtalare. Men med vissa keyboards så kan du koppla de till en dator som ett MIDI keyboard och designa ljud digitalt. Detta är vad som gör keyboards så flexibla.

Bästa keyboardet

Hur hittar man det bästa keyboardet?

Det finns en del saker man bör titta efter när man ska hitta ett bra keyboard. Om du känner dig lite vilse så behöver du inte oroa dig! Här nedanför kan du få lite tips på saker du kan kolla efter.

Storlek

Storleken på keyboarden är en viktig sak att tänka på när du ska välja en grym keyboard. Med storleken menar vi alltså hur många tangenter som keyboarden har. Det finns allt från små keyboards med få tangenter till större keyboards med många tangenter. Det är helt upp till dig att avgöra hur många tangenter som du kommer behöva i ditt spelande. Till en nybörjare så skulle en lite mindre keyboard rekommenderas med runt 61 tangenter.

Funktioner

En annan viktig sak att tänka på när du ska välja en keyboard är vad den har för funktioner. Det kan vara allt från hur många förinställda ljud den har till att den går att koppla upp till datorn via MIDI. Huvudsaken är att den har de funktioner som du är ute efter och som kommer gynna ditt spelande.

Pris

Pris är alltid något som är viktigt att tänka på oavsett produkt. Det är viktigt att du har i åtanke att ju högre pris ett keyboard har desto mer funktion och högre kvalité kommer den att vara. Men du behöver inte lägga en förmögenhet för att få ett bra keyboard! Det finns mängder av keyboards till ett lägre pris som fortfarande kommer med bra funktioner och kvalité!

Keyboard test

Hur gjorde vi vårt keyboard test?

Det första vi gjorde när vi inledde vårt keyboard test var att hitta några olika varianter som presterat bra enligt tidigare kunder. Vi läste sedan mer ingående om de populära varianterna som vi hittade. Vi samlade främst information från olika kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Med denna information som vi samlade kunde vi sedan skriva våra egna recensioner. Till slut så var det dags att sätta ihop och rangordna vår bäst i test lista. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika keyboardsens kvalitéer mot varandra. Kvalitéerna som vi jämförde var storlek, funktioner och pris.

Källor