Notställ bäst i test 2024 – hitta bästa notstället!

Letar du också efter notställ bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Vi hjälper dig nämligen hitta det absolut bästa notstället för dig och dina behov.

Vare sig du spelar piano, gitarr eller sjunger kommer ett notställ vara A och O. Du vill dock inte köpa vilket notställ som helst, du vill ha ett notställ som är dynamiskt. Det ska kunna användas till mer än bara vara statiskt. Här är våra bästa rekommendationer, en i vardera prisklass!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se

Notställ bäst i test

1. Gear4music fällbart notställ

2. Gear4music notställstöd

3. Stentor notställ

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. Gear4music fällbart notställ – bäst i test!

Gear4music fällbart notställ
Gear4music fällbart notställ

Det absolut mest mångsidiga notstället på marknaden enligt oss är detta från Gear4music! Du tycker kanske det ser väldigt robust ut från produktbilden, och det stämmer. Trots att det kan vikas ihop har det otroligt bra stabilitet.

Dess vikbarhet gör inte bara att du kan stoppa undan det när det inte används, det tillåter dig också att transportera det. Trots detta kan du fortfarande höja och sänka det.

Det mest mångsidiga notstället med hästlängder, till riktigt överkomlig prislapp!

2. Gear4music notställstöd

Gear4music notställstöd
Gear4music notställstöd

Detta är ett notställ utan själva benet. Därför passar det endast dig som kan hänga upp den i något (exempelvis på mikrofonen).

Ett lättviktigt notställ som är stort nog att till och med rymma mappar! Det är också brett nog att få plats med två A4-papper samtidigt, så du kan läsa dina noter utan uppehåll.

Det bästa alternativet för dig som har något att fästa notstället i.

3. Stentor notställ

Stentor notställ
Stentor notställ

Ett väldigt simpelt notställ är den här modellen från Stentor. En ihålig design som gör det hela väldigt lättviktigt och lätt att transportera. Det kan dessutom fällas ihop och läggas i den lilla bärväskan som man får med.

Det som gör detta till den sista på topplistan är att det känns lite rangligt. Just på grund av sin lättviktiga och ihåliga design. När man ställer exempelvis en bok eller pärm på kan det kännas lite ostabilt.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett notställ?

Ett notställ kostar omkring 200kr, även fast du kan hitta modeller så billigt som för 100kr.

Behöver man verkligen ett notställ?

Ett noställ är verkligen ett måste för att läsa noter. Det är nästan omöjligt att läsa noter utan det om du spelar stora instrument. Enda gången du egentligen kan skippa att köpa ett notställ är om du har ett inbyggt i någon av dina instrument.

Bästa notstället

Hur hittar man det bästa notstället?

Eftersom att nästan alla modeller ser likadana ut kan det vara svårt att sätta fingret på vad som faktiskt är det bästa notstället. Därför har vi inte bara skrivit vår topplista, utan också en kort köpguide. Här är några punkter att ha i åtanke.

Är det transportabelt?

Att ett notställ ska vara transportabelt är nog viktigt för de flesta. Alla kanske inte behöver ett som kan packas ned i en liten väska, men det kan vara skönt att ha en hopfällbar variant. På så sätt blir det inte bara lättare att transportera, utan kan också plockas undan när det inte används.

Hur stort är det?

Det är viktigt att notstället får plats med det du vill ha på det. Helst ser vi att du väljer en modell som har plats för två A4-papper åt gången. Det tillåter dig att använda pärmar och böcker öppet samtidigt som du spelar. Mindre notställ är ofta så små att de blir instabila med en tung pärm pålastad.

Hur mycket kostar det?

Det är viktigt att notstället inte kostar skjortan, det är trots allt en väldigt liten del i musik-“projektet”. Försök hitta en modell som passar din budget. Vi rekommenderar att du spenderar omkring 300kr, du vill ändå ha en stabil modell som håller länge.

Notställ test

Hur gjorde vi vårt notställ test?

Notställ testet inleddes med att försöka hitta några passande modeller. Ganska snabbt kunde vi komma fram till vilka som var mest omtyckta av föregående kunder. Vi läste då på lite mer ingående om de och tog ett beslut om vilka som skulle vara med och inte.

Sedan läste vi en rad kundrecensioner och produktbeskrviningar på olika sajter för att få en bättre uppfattning. Med den informationen som vi letat fram kunde vi sedan skriva våra egna recensioner om alla modeller.

För att avsluta testet behövde vi sammansätta en bäst-i-test lista också. Den skrevs efter att vi jämfört de olika modellernas förmågor. Denna jämförelse bestod bland annat av kriterier som storlek, stabilitet och hur enkel den var att transportera. Efter jämförelsen kunde vi ganska lätt rangordna de olika modellerna från bäst till sämst.

Källor