Keyboard barn bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Letar du också efter keyboard barn bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du de allra bästa modellerna för alla åldrar, och även en del svar på de vanligaste frågorna.

Keyboard är ett mycket bra nybörjarinstrument för barn och säljs i många olika modeller. Vilket keyboard som passar bäst beror till stor del på vilken ålder och erfarenhet barnet har men varumärket kan även ha betydelse. En stor skillnad mellan olika keyboards för barn är vilka funktioner instrumentet har och antal tangenter.

Läs våra andra tester av likande instrument:
Synth bäst i test
Piano bäst i test
Keyboard bäst i test
Keyboard för nybörjare bäst i test
MIDI keyboard bäst i test

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se, partyhallen.se & pricerunner.se

Keyboard barn bäst i test

1. Gear4Music MK1000

2. Leksakspiano

3. MK6000

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

För lite äldre: Gear4Music MK-1000

Gear4Music MK1000

Detta keyboard tog även pris i vår keyboard för nybörjare topplista, och har en mängd olika funktioner som passar det lite äldre barnet. Den är försedd med en tydlig kontrollpanel som underlättar för barnet att lära sig hantera de olika effekterna. Keyboarden har hela 30 ljudeffekter varav 10 är av typen rytmiska slagverk och är perfekta att använda som bakgrundsmusik. Den har dessutom en programmeringsfunktion som gör att barnet kan göra och spara sina egna rytmer.

Barnet kan även välja att spela in sina låtar vilket brukar vara en mycket uppskattad funktion. Produkten har hörlursutgång och en mikrofon ingår i paketet.

För de små: leksakspiano

Ett vitt leksakspiano med djurdesign

Om du letar efter en skojig och lärorik present till det lilla barnet är detta leksakpiano ett riktigt bra val. Det har förutom traditionella tangenter även djurfigurer med läten som gör pianot till en mycket pedagogisk leksak.

Den har dessutom en rad olika inbyggda melodier och andra roliga ljud. Knapparna är designade i olika former och färger vilket hjälper barnet att öva på sin inlärningsförmåga.

Pianot är tillverkat i plast och har en behändig storlek på 38 x 30 cm. Det är dessutom en riktigt prisvärd leksak som är gjord för att tåla barns hantering.

För den seriösare: Gear4Music MK-6000

Ett svart

Detta piano har bland annat varit med i vårt test av midi keyboard och har allt som kan behövas för den som är seriös med att vilja lära sig spela. Pianot passar även barnet som tidigare haft en enkel modell och behöver uppgradera till något lite mer avancerat. Instrumentet är med sina 61 känsliga tangenter mycket lättanvänt samtidigt som den erbjuder stora möjligheter för att skapa bra musik.

Den upplysta LCD-skärmen är ytterligare ett plus för användarvänligheten. Barnet kan dessutom följa sin utveckling genom att spela in och spela upp stycken. Pianot har totalt 300 olika ljudeffekter och ett litet notställ.

För de riktigt små: Vtech baby keyboard

Ett piano för småbarn

Det ska börjas i tid sägs det och självklart ska möjligheten att spela piano även finnas för de riktigt små barnen. Detta baby keyboard är perfekt för den lilla blivande pianisten. Men det är även en skojig och pedagogisk leksak som hjälper barnet att utveckla sin motorik.

Den har tangenter som lyser och lampor som blinkar vilket brukar vara väldigt spännande för de minsta barnen. Tangenterna triggar dessutom igång olika fraser, sånger och lekfulla melodier. Pianot har totalt 40 olika ljud samt ett behändigt handtag.

För 3 åringen: Bontempi

Bontempi keyboard för barn

Detta keyboard från Bontempi är perfekt för barn under tre år som vill ha ett skojigt instrument med potential för utveckling. Instrumentleksaken har 37 tangenter vilket är tillräckligt för att kunna skapa de flesta melodier samtidigt som den är användarvänlig för det lilla barnet.

Den har många olika ljudeffekter som barnet kan använda för att skapa sin musik eller bara lyssna och dansa till. Knapparna är placerade i grupper och har olika form samt färg vilket underlättar inlärning.

Tips: 7 enkla pianolåtar för nybörjare!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett keyboard för barn?

Det beror på vilket typ av keyboard du väljer och vilken åldersgrupp det är anpassat för. Keyboard för bebisar kostar vanligtvis mellan 200-500 kr. En avancerad modell för barn kan kosta upp till ca 2000kr.

Hur många tangenter ska man ha?

Antal tangenter är ofta anpassat efter åldersgruppen. För de minsta barnen kan det räcka med några få. De stora barnen däremot som är seriösa kan med fördel spela på ett keyboard med runt 61 tangenter, vilket är standarduppsättning för vuxna.

Bästa keyboardet för barn

Hur väljer man det bästa keyboardet för barn?

Du som letar efter det bästa keyboardet för barn bör tänka på följande.

  • Åldersgrupp – Keyboard för barn skiljer sig mycket beroende på vilken ålder de är anpassade för Se till att välja ett keyboard som är gjort för barnets ålder så att svårighetsgraden är rätt.
  • Funktioner – Vissa funktioner kan vara viktigare än andra för olika barn. Inspelningsfunktionen kan för de lite större barnen vara mycket användbar. För de mindre barnen är uppspelningsbara melodier ofta uppskattat. Välj ett keyboard med de funktioner som passar barnet.
Keyboard barn test

Hur gjorde vi vårt test av keyboards för barn?

Vi har valt att presentera keyboards för barn i olika åldrar för att du ska hitta det bästa keyboardet oavsett hur gammalt barnet är. Testet har gått ut på att jämföra produktbeskrivningar och recensioner från tidigare kunder. Produkterna som vi utsett till bästa keyboard för sin åldersgrupp har funktioner som passar för målgruppen och är dessutom användarvänliga. Genom att studera hur tidigare kunder bedömt de olika keyboarden har vi säkerställt pålitligheten av testet.

Källor