Studiohörlurar test 2023 – 8 modeller testade!

Letar du efter ett par fantastiska studiohörlurar som kan hjälpa dig göra mixningen lite enklare eller bara spelar upp musik till högsta kvalité? Då har du kommit helt rätt! I denna artikel så har vi samlat åtta stycken grymma studiohörlurar i olika prisklasser!

Studiohörlurar används av alla från professionella mixare och musiker till musik intresserade och nybörjare. Med ett par riktigt bra studiohörlurar så kan du få en bättre musikupplevelse när du bara lyssnar på musik men också när du mixar musik!

I denna artikel så kan du läsa våra åtta recensioner på åtta olika studiohörlurar. Du kan även läsa våra svar på några vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande på de bästa studiohörlurarna.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se & soundstorexl.se

Studiohörlurar test 2023

1. Beyerdynamic

2. AIAIAI TMA-2 Studio XE

3. Samson

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Beyerdynamic studiohörlurar – testvinnare!

Beyerdynamic DT 900 Pro X

Den självklara vinnaren på denna lista är såklart Beyerdynamics DT 900 PRO X! Dessa hörlurar har allt man kan önska sig! Med en högkvalités byggd och en riktigt snygg design så är det självklart att dessa hörlurar tar hem första platsen.

Med dessa hörlurar har Beyerdynamic tagit det klassiska “Beyerdynamic soundet” till nya höjder. Detta genom neodymmagneten samt kopparklädda, högteknologiska ledningar.

I kombination med det nyutvecklade trelagers högtalarmembranet med integrerat dämpningsskikt och avvägningen mellan det elektrisk ledningsförmåga och trådens vikt. Detta gör helt enkelt att dessa hörlurar har ett mycket effektivt drivsystem och låtar bra via alla enheter!

Men utöver de teknologiska specifikationerna så är dessa hörlurar även designande för komfort! Det robusta huvudbandet i fjäderstål säkerställer att over-ear-hörlurarna ger en säker passform och säkerställer hållbarhet. De smidiga öronkuddarna i velour är mjuka vid beröring som du kan förvänta dig och garanterar överlägsen ventilation.

Dessa hörlurar är helt enkelt teknologiskt suveräna men även har även en komfort som är fantastisk! De funkar utmärkt både för mixning och mastering av musiken och även vardaglig musiklyssning påväg till skolan eller jobbet!

Prisklass: Premium

Bäst medelpris: AIAIAI TMA-2 Studio XE

AIAIAI TM-2 XE

För dig som vill ha en lite billigare version av AIAIAIs TMA-2 studiohörlurar så finns AIAIAI TMA-2 Studio XE för dig! Dessa hörlurar kommer med ett lite annorlunda design och material val.

Likt AIAIAIs vanliga TMA-2 hörlurar så kommer dessa studiohörlurar också med bio-mezzaninhögtalare som levererar otroligt rent och detaljerat ljud. Inte bara har dess hörlurar en bra teknologisk design utan även en grym komfort design! De har högisolerande öronkuddar i PU-läder väger inte så mycket, vilket bidrar till att du orkar ha på dig som längre.

Dessa hörlurar är helt enkelt av grym kvalité, både teknologiskt och design mässigt. AIAIAIs hörlurar används av flera av de största DJs och producenter världen över, vilket förstärker förtroendet av dessa högkvalitativa hörlurar!

Prisklass: Medel

Bäst budgetval: Samson

Samson studiohörlurar

Det finns många anledningar till varför man vill spara pengar. Du kanske vill börja med ett par billigare studiohörlurar och sedan jobba dig uppåt. Just till dig skulle då Samsons SR950 studiohörlurar rekommenderas!

Dessa hörlurar är väldigt simpla och billiga. Det finns inte så mycket att säga om dem förutom att dem kommer med en skön och stängd design med bra ljudisolering, vilket eliminerar läckage av uppspelning under inspelning.

Dessa hörlurar kan rekommenderas till dig som inte riktigt vet vad för studiohörlurar du vill köpa och vill börja med att testa ett billigt allternativ. Men när det kommer till billigare produkter så får man alltid vara medveten om att kvalitén oftast såklart är sämre jämfört med de lite dyrare varianterna!

Prisklass: Billig

Bäst komfort: AIAIAI TMA-2

AIAIAI TMA-2

AIAIAI är ett annat företag som tillverkar studiohörlurar av hög kvalité! Just dessa hörlurar, TMA-2, är ett par hörlurar som kommer fullspäckade med bra kvalitéer!

AIAIAI har deras egna “biomezzaninteknologi” som ger ett exakt och rent ljud i dessa hörlurar. Med sitt exakta och rena ljud funkar dessa hörlurar perfekt att mixa musik med eller att lyssna på musik påväg till jobbet eller skolan.

Med denna modell från AIAIAI får du grym komfort med de extremt mjuka och sköna “Alcantara” öronkuddar som är perfekta för att minska trötthet under de långa passen. Hörlurarna är byggda för att hålla i många år och samtidigt har du alltid möjlighet att köpa de enskilda delarna av dina hörlurar om en del skulle ramla av.

Med en fantastisk komfort och hög kvalité av material och teknologiska delar så är dessa hörlurar en stor rekommendation från oss på Musiklyan!

Prisklass: Premium

Bäst för DJ: Pioneer HRM-6

Om du letar efter ett par grymma studiohörlurar som är specifikt byggda för alla steg av musikskapande processen så kan vi rekommendera Pioneers HRM-6 studiohörlurar!

Pioneer HRM-6 kommer med en mängd olika specifikationer som är helt suveräna! Dessa hörlurar reproducerar stabilt ljud enda upp till 40 kHz så att du kan klart och tydligt höra alla detaljer i musiken. De reducerar även distortion till ett minimum även när du lyssnar på hög volym!

Dessa hörlurar är även designande för komfort så att du kan sitta länge med dem på utan att det känns obekvämt. De är också enkla att justera så att dem passa just din huvudform!

Dessa hörlurar är helt enkelt ett grymt alternativ till dig som letar efter studiohörlurar som passar allt från inspelning till mixning och masterings processen!

Prisklass: Medel

Bäst bas: AKG K171 MKII

AKG studiohörlurar

AKGs K171 MKII studiohörlurar är ytterligare ett par grymma studiohörlurar! Dessa hörlurar är till ett medium/billigare pris än de tidigare deltagarna på denna lista. Vilket helt enkelt gör dessa hörlurar till ett perfekt alternativ för dig som letar efter något lite billigare men fortfarande bra hörlurar!

Dessa AKG hörlurar är simpla men med enkla och bra funktioner! Bland annat så har de bra bas- och diskantrespons, utmärkt ljud, högeffektiv brusreducering och optimal isolering från omvärlden. Bra isolering är perfekt när man ska spela in instrument eller sång där man står nära mikrofonen. Då ser isoleringen till att ljudet från musiken man spelar in till inte läcker och plockas upp i mikrofonen.

Hörlurarna har även självjusterande pannband och öronkuddar i läder och sammet för optimal komfort. Dessa simpla hörlurar kommer med enkla och bra funktioner till ett bra pris!

Prisklass: Medel

Bäst för elektronisk musik: Pioneer HRM-5

Pioneer HRM5

Pioneers HRM-5 studiohörlurar är en billigare och lite simplare version jämfört med Pioneers HRM-6. Men det betyder inte att dem är sämre! Dessa hörlurar kommer med en grym byggd och komfortabel design.

Likt HRM-6 hörlurarna så är dessa hörlurar designande för alla delar av musikskapande processen. Pioneer HRM-5 levererar ett kraftfullt och stabilt ljud upp till 30kHz. Så du kan med dessa hörlurar höra alla detaljer i din musik.

Pioneer HRM-5 kommer med en komfortabel design så att du kan sitta länge med dem på på utan att känna dig obekväm. Detta är tackvare de mjuka lädret och memory foam som dem är tillverkade av. Till ett bra pris så får du ett par hörlurar som är grymt byggda och som levererar bra ljudkvalité!

Prisklass: Medel

Bäst för resan: BST hopfällbara

BST hopfällbara hörlurar

Nu har vi kommit till den delen av listan som riktar sig till dig som letar efter ett par billigare studiohörlurar av bra kvalité. Dessa studiohörlurar från BST är just det!

BSTs studiohörlurar har bekväma och ljudisolerande öronkuddar för optimal komfort! Dessutom så är de väldigt smidiga då dem enkelt kan vridas och vikas ihop. Detta är perfekt för dig som vill kunna lägga ned dom i en väska utan att dem tar upp så mycket plats.

Dessa hörlurar kan användas under allt från inspelning och mixning till att bara lyssna på bra musik i medans du reser till skolan eller jobbet. De är helt enkelt ett par simpla och bra hörlurar till ett lägre pris! Perfekt för dig som spara lite pengar men få en bra produkt!

Prisklass: Billig

Tänk på att det är skillnad på vad du ska använda dina hörlurar till. Om du är DJ så rekommenderar vi istället Dj-hörlurar bäst i test listan!

Vanliga frågor

Det är vanligt att det kan förekomma några frågor när man letar efter produkter online. Särskilt när det kommer till en produkt som studiohörlurar där det finns ett stort utbud och så mycket att kolla på. Men du behöver inte oroa dig! Vi på Musiklyan finns här för att hjälpa dig! Här nedanför kan du få svar på några vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande efter ett par grymma studiohörlurar!

Vad är studiohörlurar?

Studiohörlurar är precis vad namnet antyder! De är helt enkelt hörlurar som är anpassade och specificerade för musikskapande i studio eller hemma. Det som skiljer vanliga hörlurar och studiohörlurar är just att studiohörlurar är anpassade för skapandet av musik. Detta betyder att studiohörlurar ofta är designade för att du som musikskapare ska kunna höra detaljerna i din musik enklare och renare.

Studiohörlurar är ofta också designade så att dom inte ska läcka ut så mycket ljud medans du använder dem. Detta är tillför när du spelar in ett instrument eller sång där su står nära mikrofonen. Då är tanken att hörlurarna inte ska läcka ut musiken som du spelar in till så att det inte plockas upp i mikrofonen.

Nu förtiden så brukar de mest populäraste vardagliga hörlurar också använda sig av liknande funktioner som studiohörlurar, den detaljrika designen i högtalarna, noise cancelling osv.

Varför ska man ha studiohörlurar?

Om du är musikskapare och spelar in mycket musik i studion eller hemma så är studiohörlurar en stor rekommendation. Med ett par högkvalitativa studiohörlurar så kan du få en mycket bättre upplevelse när du lyssnar och mixar musik. Dessutom så hjälper studiohörlurar dig att spela in sång eller instrument nära mikrofonen utan att plocka upp ljud från hörlurarna.

I stora studions så är dock studiomonitorer det vanliga. De flesta professionella mixar med studiomonitorer. Men de brukar även använda studiohörlurar för att mixa musiken så att de både låter bra i olika högtalare men även hörlurar. När det kommer till personer som gör musik hemma så brukar studiohörlurar vara vanliga efter som det är det billiga alternativet!

Bästa studiohörlurarna

Hur hittar man de bästa studiohörlurarna?

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska kolla efter i ett par studiohörlurarna. Särskilt om man är ny till musikskapande och inte vet vad som gör ett par bra studiohörlurarna bra. Oroa dig inte! Här nedanför kan du få lite tips på saker du kan kolla efter när du ska välja ett par grymma studiohörlurar!

Material

Materialet som ett par studiohörlurar är gjorda av är väldigt viktigt att ha koll på! Om du vet med dig att du kommer att använda studiohörlurarna mycket och under längre tid så är det viktigt att dem är bekväma. Annars så kan det bli väldigt jobbigt efter ett tag. Därför ska du kolla in vad studiohörlurarna du planerar att köpa är gjord av för material, om de är justerbara på ett bra sätt och om dem sluter ute ljud från omvärlden.

Funktion

En annan viktig sak att kolla in när det kommer till studiohörlurarna är vad för sorts funktioner dem har. Med funktioner menar vi alltså hur detaljerat ljud är, om de går att vika ihop dem praktiskt, om man kan koppla dem till alla olika enheter osv. Det är viktigt att veta vad studiohörlurarna kan göra!

Pris

En aspekt som är värd att ha i åtanke är priset på studiohörlurarna. Priset brukar ofta bestämma kvalitén på en produkt. Ju högre pris en produkt är desto högre kvalité brukar produkten vara. Ju lägre pris, desto sämre kvalité. Så enkelt är det.

Om du väljer att köpa ett par studiohörlurar som är väldigt billiga så får du räkna med att de kanske inte är lika stabilt byggda som ett par dyrare studiohörlurarna och kan därför gå sönder enkelt. Studiohörlurarna är fortfarande det bästa alternativet för dig som gör musik hemma och inte har råd med ett par dyra studiomonitorer. Det är helt enkelt upp till dig att hitta ett par studiohörlurarna som faller inom din prisklass!

Psst! Läs vår studiomikrofon bäst i test lista, vi har varianter i alla prisklasser

Studiohörlurar test

Hur gjorde vi vårt studiohörlurar test?

Det vi började med när vi skulle utföra detta stora studiohörlurar test var att först hitta varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. Sedan så läste vi på mer om dessa 8 hörlurar som vi hittade. Vi samlade information främst från kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Vi kunde sedan med informationen vi samlat skriva våra egna recensioner. Slutligen så var det dags att rangordna alla hörlurar i en lista. Detta gjorde vi genom att kolla på alla hörlurars olika kvalitéer och jämförde dom mot varandra inom vissa specifika kriterier. Jämförelsen bestod av kriterierna material, funktioner, kvalité och pris.

Källor