Gitarr för vänsterhänta bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Är du vänsterhänt och letar efter gitarr vänsterhänt bäst i test? Då har du kommit helt rätt! I denna artikel kommer vi att gå igenom de bästa gitarrerna för vänsterhänta. Du kommer få lära dig allt du behöver innan ditt köp!

När det kommer till att välja den bästa vänsterhänta gitarrmodellen på marknaden, kan det kännas överväldigande med det stora utbudet som finns tillgängligt. Som en vänsterhänt gitarrist vet jag hur viktigt det är att hitta en gitarr som inte bara låter fantastiskt utan också passar perfekt för vänsterhänt spel. Därför har jag satt ihop den här listan över de bästa gitarrerna för vänsterhänta gitarrister, så att du kan göra ett informerat val och hitta din drömgitarr.

Att hitta den rätta gitarrmodellen kan vara en utmaning, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren spelare. Det finns så många faktorer att överväga, inklusive ljudkvalitet, komfort, byggkvalitet och pris. Men oroa dig inte, jag har granskat och jämfört ett antal gitarrer för vänsterhänta och valt ut några av de bästa alternativen som är tillgängliga på marknaden just nu.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se

Gitarr för vänsterhänta bäst i test

1. Tanglewood TWR2 SFCE LH Left Handed – Klassisk testvinnare!

Tanglewood elgitarr vänsterhänt
Tanglewood elgitarr vänsterhänt

Tanglewood TWR2 SFCE LH Left Handed: En Resonans av Kvalitet och Mångsidighet

Som en vänsterhänt gitarrist har jag alltid letat efter det perfekta instrumentet som kan ge mig den rätta tonen och spelupplevelsen. Och jag kan med glädje säga att jag har hittat det i Tanglewood TWR2 SFCE LH Left Handed gitarr.

Tanglewood TWR2 SFCE LH är byggd med omsorg och precision, vilket genomsyrar varje ton den producerar. Tonewoods av hög kvalitet, särskilt mahogny, ger ett ljud som är både varmt och rikt. När jag spelar på den känner jag verkligen hur varje ackord fylls med en djup resonans som är enastående.

2. VISIONSTRING 3/4 Left Handed Electric Guitar Pack – Komplett paket!

VISIONSTRING elgitarr vänsterhänt Pack
VISIONSTRING elgitarr vänsterhänt Pack

Komplett paket med gitarr, förstärkare, kabel, rem, plektrum och gigväska

Det som verkligen sätter VISIONSTRING-packen isär är att den kommer med allt du behöver för att komma igång. Förutom den vänsterhänta elgitarr i en snygg svart design ingår en 10W-förstärkare, en praktisk gigväska, en gitarrkabel, en rem och till och med några plektrum. Du behöver inte leta efter separat utrustning – allt är här.

VISIONSTRING-gitarr har en unik och modern design med en dubbel cutaway-kropp som gör det enkelt att nå alla 21 band på greppbrädan. Dessutom finns det notmarkörer på greppbrädan och halsen som ger visuella ledtrådar, vilket underlättar inlärningsprocessen.

3. Gretsch G2622 Streamliner CB Vänsterhänt

Gretsch G2622 Streamliner CB Vänsterhänt
Gretsch G2622 Streamliner CB Vänsterhänt

Först och främst måste jag betona den premiumkvalitet som Gretsch levererar med denna gitarr. Från den första stunden jag höll den i mina händer kände jag att detta var en gitarr som var byggd för att stå ut. Den är solid, pålitlig och ger en klang som är både rik och djup.

Det är inte bara ljudet som imponerar mig med Gretsch G2622 Streamliner CB Vänsterhänt, utan även designen. Den har en tidlös estetik med en vacker hollowbody-konstruktion och en slankt utformad “Center Block”. Detta ger inte bara en fantastisk estetisk, utan bidrar också till en otrolig resonans och hållbarhet.

4. Jackson JS32L Rhoads Left Handed

Jackson JS32L Rhoads vänsterhänt elgitarr
Jackson JS32L Rhoads vänsterhänt elgitarr

Det första som fångar din uppmärksamhet med Jackson JS32L Rhoads är dess unika kropp, som är karakteristisk för Jacksons signaturstil. Den är aggressiv, skarp och utstrålar en känsla av att vara byggd för att rocka scenen.

Jackson JS32L Rhoads är byggd för att leverera en krossande högt ton. Med dubbla högutgångs Jackson-humbuckers kan du räkna med ett ljud som skär igenom mixen med kraft och tydlighet. Oavsett om du spelar metal, rock eller någon annan genre, kommer denna gitarr att göra ditt sound minnesvärt.

5. Traveler Ultra-Light Acoustic Steel Left Handed

Traveler Ultra-Light Acoustic Steel Left Handed
Traveler Ultra-Light Acoustic Steel Left Handed

Det som verkligen imponerar mig är den otroligt lätta designen. Den är enkel att bära med sig, vilket gör den perfekt för resande musiker som mig. Dess unika design tar bort behovet av en huvudstock, vilket gör den ännu mer kompakt och lätt att transportera.

Men det bästa är att du kan spela med enastående komfort tack vare det avtagbara knästödet. Det ger extra stöd och gör långa spelstunder mycket bekvämare.

Så om du är på jakt efter den bästa gitarrvänsterhänt som kombinerar enastående ton med bekvämlighet och portabilitet, leta inte längre. Traveler Ultra-Light Acoustic Steel Left Handed är svaret på dina önskemål. Jag kan med glädje säga att den har förändrat mitt musikliv och kommer göra detsamma för dig.

Vanliga frågor

Behöver man ha en speciell gitarr som vänsterhänt?

Ja, om du är vänsterhänt så behöver du en speciell gitarr som är anpassad för dig som vänsterhänt.

Vad ska man tänka på när man köper en vänsterhänt gitarr?

När man köper en vänsterhänt girat så ska man tänka på precis samma som om du köper en högerhänt, eller “vanlig” gitarr. Enda skillnaden är att gitarren är spegelvänd för att kunna spelas på andra hållet.

Kostar vänsterhänta gitarrer mer?

Nej generellt så kostar inte dessa gitarrer mer, men de kan vara svårare att få tag i eftersom de inte är lika populära.

Finns det några kända vänsterhänta gitarrister?

När vi tänker på ikoner inom gitarrvärlden, är det omöjligt att inte nämna Jimi Hendrix. Han är inte bara en av de mest inflytelserika gitarristerna i historien, utan också en av de mest kända vänsterhänta gitarristerna någonsin.

Hendrix föddes 1942 i Seattle, Washington, och visade tidigt intresse för musik och gitarrspel. Det som skiljde honom från många andra gitarrister var att han var naturligt vänsterhänt, vilket innebar att han spelade gitarren med strängarna upp och ner jämfört med den vanliga högerhänta spelningen. Istället för att anpassa sig till en högerhänt gitarr, valde Hendrix att spela på en vänsterhänt gitarr, vilket skulle förändra musikhistorien för alltid.

Jimi Hendrix öppnade dörrar för vänsterhänta gitarrister över hela världen och visade att det inte spelade någon roll vilken hand man använde för att spela – musiken var allt som räknades. Hans teknik och scenframträdanden har fortsatt att inspirera generationer av gitarrister och hans arv lever vidare i dagens musik.

Vad ska man tänka på när man köper den bästa gitarren för vänsterhänta?

När du överväger att köpa en vänsterhänt gitarr, är det viktigt att komma ihåg att de grundläggande övervägandena inte är mycket annorlunda än när du köper en högerhänt gitarr. Skillnaden ligger i vilket håll gitarren är konstruerad att spelas på. Här är några viktiga saker att tänka på:

  1. Komfort: Oavsett om du är höger- eller vänsterhänt, är komforten när du spelar gitarren av yttersta vikt. Prova flera olika modeller och hitta en gitarr som känns bra i dina händer och passar din kroppsstil.
  2. Ljudkvalitet: Överväg ljudet du vill uppnå. Olika gitarrer ger olika ljud, så välj en som passar din musikstil och preferenser.
  3. Budget: Bestäm din budget i förväg. Det finns vänsterhänta gitarrer tillgängliga i alla prisklasser, så se till att du hittar en som passar din ekonomi.
  4. Märke och modell: Gör din forskning om olika märken och modeller innan du bestämmer dig. Vissa varumärken är kända för sin kvalitet och pålitlighet.
  5. Halsprofil: Överväg halsens profil och tjocklek. Det påverkar hur bekväm gitarren är att spela. Vissa gitarister föredrar tunna och snabba halsar, medan andra gillar tjockare och mer substantiella halsar.
  6. Tonträ: Valet av tonträ kan påverka ljudkvaliteten. Kända tonträslag inkluderar gran, mahogny, och lönn. Utforska vilket trämateriel du föredrar.

Slutsatsen är att när du köper en vänsterhänt gitarr, bör du tänka på samma faktorer som när du köper en högerhänt. Skillnaden är helt enkelt vilken riktning du håller gitarren på. Det viktigaste är att hitta en gitarr som känns rätt för dig och passar din musikaliska stil. Så oavsett om du är höger- eller vänsterhänt, är det alltid viktigt att välja en gitarr som du älskar att spela på.

Läs våran guide av de bästa elgitarrerna

Hur gjorde vi våran test av de bästa gitarrerna för vänsterhänta?

Vi baserade vår utvärdering på produktbeskrivningar och åsikter från tidigare kunder när det kom till de olika gitarrmodellerna. Efter att ha analyserat egenskaperna hos gitarrerna valde vi de modeller som erbjöd bäst kvalitet till det mest fördelaktiga priset. Dessutom hade jag personligen möjligheten att spela på några av dessa gitarrer för att få en mer hands-on upplevelse. Vid sammanställningen av vår lista gav vi särskild vikt åt återkopplingen från tidigare användare för att säkerställa pålitligheten av vår utvärdering.

Källor

https://www.musicexperience.co.za/blogs/news/64316227-10-most-famous-left-handed-musicians#:~:text=Jimi%20Hendrix&text=Jimi%20was%20naturally%20left%2Dhanded,them%20to%20play%20left%2Dhanded.