DJ utrustning nybörjare bäst i test! Läs INNAN ditt köp!

Vill du börja DJa men vet inte riktigt vilken utrustning du behöver? I denna artikel går vi igenom all den viktiga DJ utrustningen nybörjare behöver. Vi tittar på Dj utrustning för nybörjare bäst i test i olika prisklasser!

Att välja den bästa DJ-utrustningen för nybörjare kan vara en överväldigande uppgift med den breda variationen på marknaden. Precis som med alla instrument, är valet av utrustning avgörande för att skapa en upplevelse som är både givande och inspirerande. Som en erfaren DJ och entusiast vet jag vikten av att hitta den bästa DJ-utrustningen för nybörjare för att säkerställa en smidig start på din musikaliska resa.

Att navigera genom den omfattande utbudet av DJ-utrustning kan vara lika komplicerat som att blanda den perfekta låten. Precis som valet mellan trådlösa och kabelanslutna hörlurar, där ljudkvaliteten kan vara avgörande, är det lika viktigt att förstå hur rätt utrustning kan påverka din prestanda som DJ.

Genom att välja den bäst lämpade DJ-utrustningen för nybörjare kan du säkerställa att varje mix och varje ögonblick bakom pulpeten blir en inspirerande resa.

I denna guide kommer jag att ta dig genom de viktigaste aspekterna att överväga när du väljer din första DJ-utrustning. Genom att erbjuda insikter, tips och personlig erfarenhet kommer du kunna göra ett informerat och inspirerat val som kommer att stödja dig under din resa som nybörjar-DJ. Låt oss tillsammans utforska och hitta den bästa DJ-utrustningen för nybörjare som passar just dig.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se

DJ utrustning nybörjare bäst i test

1. Native Instruments Traktor Kontrol S2

2. Numark DJ2GO 2

3. Sennheiser HD 25 Light

Prisklass: Medel

Prisklass: Budget

Prisklass: Medel

1. Native Instruments Traktor Kontrol S2 – Allt du behöver!

Native Instruments Traktor Kontrol S2
Native Instruments Traktor Kontrol S2

Om du är nybörjar DJ så är detta den ultimata utrustningen för dig! Traktor Kontroller S4 är lillebroren till den mer kraftfulla S4. S2an kommer med alla funktioner som du behöver som DJ.

Med denna kontroller kommer du att kunna börja lära dig grunderna som DJ men du kommer också kunna fortsätta spela även som mer avancerad utan att känna dig begränsad.

Och den dagen du är en riktigt avancerad kan du enkelt uppgradera till S4.

Jag rekommenderar alla som är nybörjar DJ denna Traktor Kontroller S2!

2. Numark DJ2GO 2

Numark DJ2GO 2
Numark DJ2GO 2

Om du fortfarande inte är helt säker på att DJing är något för dig så kan du istället satsa på denna Numark DJ2GO. Det är en betydliugt mindre och billigare kontroller som du kan börja spela med.

Den har också alla funktioner som du behöver som nybörjar DJ men du kommer inte kunna spela lite länge som om du investerar i en S2. Men du kommer också undan till ett mycket billigare pris!

Så om du fortfarande inte är säker och vill känna dig fram som nybörjar DJ utan att spendera för mycket pengar så rekommenderar jag denna DJ2GO.

3. Sennheiser HD 25 Light

Sennheiser HD 25 Light
Sennheiser HD 25 Light

Som nybörjar DJ måste du ha ett par hörlurar.

Sennheiser HD 25 är i min mening de bäst DJ-hörlurarna på marknaden! Men dem kostar också därefter. Därför är det naturligt att nya DJs inte vill spendera så mycket pengar på ett par hörlurar.

Sennheiser har därför utvecklat en light version av sina populära HD 25 hörlurar. Dessa har lite mindre funktioner men är i grunden samma kvalitativa hörlurar som HD 25.

Om du vill börja DJa som nybörjare så rekommenderar jag verkligen dessa DJ-hörlurarna!

4. Numark PT01 Scratch

Numark PT01 Scratch
Numark PT01 Scratch

Vill du lära dig att scratcha som nybörjar DJ? Då är detta helt rätt utrustning för dig!

Som ny DJ vill man ofta inte köpa stora vinaylspelare och man kanske inte tycker om känslan att scratcha på CDJs.

Då är detta helt rätt för dig, här kan du testa på att scratcha och lära dig grunderna innan du investerar i mer avancerad utrustning!

5. SubZero SZS-P12A 12-tums Aktiv PA-högtalare

SubZero SZS-P12A 12-tums Aktiv PA-högtalare
SubZero SZS-P12A 12-tums Aktiv PA-högtalare

Vilken DJ-utrustning du än väljer som nybörjare så behöver du någon form av högtalare. I början handlar det mest om att öva hemma, men du vill ändå att det ska låta bra för att komma i rätt känsla när du spelar.

Då är denna aktiva högtalaren från SubZero den jag rekommenderar. Du får mycket kvalité för ett bra pris! Med en aktiv högtalare så slipper du också förstärkare.

Utöver att använda denna när du mixar musik så kan du även spela via bluetooth, vilket gör den perfekt även för festen!

DJ utrustning nybörjare
DJ utrustning nybörjare

Relevanta listor: DJ-mixer bäst i test, DJ-hörlurar bäst i test, DJ-kontroller bäst i test

Vanliga frågor från DJ nybörjare

Vad behöver man för DJ utrustning?

För nybörjare är en grundläggande DJ-uppsättning vanligtvis en mixer, två skivspelare eller en kontroller och en dator med DJ-programvara. Hörlurar och högtalare är också viktiga för att lyssna och dela musiken.

Vad kostar DJ utrustning?

Priserna varierar beroende på märke, kvalitet och typ av utrustning. En enkel nybörjaruppsättning kan börja från runt några hundra till ett par tusen dollar. Kontroller och mjukvara kan erbjuda mer ekonomiska alternativ.

Är det svårt att lära sig DJing?

Precis som med allt nytt tar det tid och träning att lära sig DJing. Grundläggande tekniker kan förstås relativt snabbt, men att bli skicklig tar tid och övning.

Hur lär man sig att DJa?

Man kan enkelt lära sig grunderna som DJ genom att titta på Youtube filmer och online-kurser. Efter det krävs det massor med övning för att hitta sin egen stil.

Vad gör en DJ egentligen?

En DJ blandar och spelar musik live för en publik. Det innebär att skapa en sömlös övergång mellan låtar, anpassa musiken för att hålla folk på dansgolvet och skapa en stämning eller känsla genom låtval och mixning.

Vad står DJ för?

DJ står för Disc Jockey. Ursprungligen refererade det till personer som spelade musik från skivor (discs), men nu inkluderar det alla som blandar och spelar musik, oavsett källan för musiken.

Vad är skillnaden mellan en DJ-controller och en DJ-mixer?

En DJ-controller kombinerar mixer, joghjul och triggerpads i en enhet med inbyggda faders och reglage. En DJ-mixer hanterar ljudkällor från externa enheter och kräver vanligtvis separata joghjul eller kontrollers.

Vilken programvara rekommenderas för nybörjare?

För nybörjare rekommenderas programvaror som Serato DJ Intro, Traktor DJ, Virtual DJ eller rekordbox. Dessa erbjuder användarvänliga gränssnitt och grundläggande funktioner.

Vad är en rimlig budget för nybörjar-DJ-utrustning?

En rimlig budget för nybörjar-DJ-utrustning kan variera, men vanligtvis kan man hitta användbara enheter mellan 2000 till 6000 SEK beroende på behov och kvalitet.

Hur gjorde vi vårat test av bäst DJ utrustning för nybörjare?

Vår bedömning av DJ-utrustning för nybörjare bygger på en noggrann analys av produkternas funktioner och omdömen från användare. Genom att jämföra egenskaperna hos olika utrustningspaket har vi valt ut de som levererar optimal kvalitet till ett överkomligt pris.

Eftersom behoven för en DJ-uppsättning kan variera mellan olika individer har vi strukturerat våra rekommendationer för att passa specifika preferenser. Vi har grundligt vägt in åsikter och erfarenheter från tidigare användare för att säkerställa att vår lista är pålitlig.

Dessutom har våra rekommendationer grundats på min egen erfarenhet som mångårig DJ i branchen. Jag har testat och använd samtliga av de produkter vi rekommenderar.

Vad ska man tänka på när man köper DJ utrustning som nybörjare?

Som nybörjare DJ kan det vara svårt att veta vad man letar efter. Därför har vi sammanställt det viktigaste man bör tänka på när man köper DJ utrustning som nybörjare.

När du som nybörjare ska köpa DJ-utrustning är det viktigt att tänka på följande punkter:

  1. Budget och behovsanalys
  2. Grundläggande utrustning
  3. Märke och kvalitet
  4. Anpassningsbarhet och skalbarhet
  5. Support och utbildning
Bäst Dj utrustning nybörjare
Bäst Dj utrustning nybörjare

1. Budget och behovsanalys

Definiera din budget för utrustningen. Bestäm vilken typ av DJ-ing du vill fokusera på – exempelvis klubbdj eller hemmabruk. Anpassa din utrustning efter dina behov och budget. Ibland kan det vara lockande att köpa avancerad utrustning, men som nybörjare kan enklare och prisvärd utrustning vara mer lämplig.

2. Grundläggande utrustning

Identifiera de grundläggande verktygen du behöver. En vanlig DJ-uppsättning inkluderar en mixer, ett par turntables (skivspelare) eller en kontroller, hörlurar och högtalare. För digital DJ-ing krävs en dator och mjukvara också.

3. Märke och kvalitet

Forska om olika varumärken och deras rykte inom DJ-branschen. Vissa märken är kända för högkvalitativ utrustning och pålitlighet. Det är bra att få rekommendationer och läsa recensioner för att bedöma vilka märken och modeller som passar bäst för en nybörjare.

4. Anpassningsbarhet och skalbarhet

Tänk på om utrustningen du väljer kan anpassas och växa med dina färdigheter. Vissa set-ups kan uppgraderas genom att lägga till fler komponenter allteftersom du blir skickligare. Det kan vara klokt att investera i utrustning som tillåter utveckling och anpassning över tiden.

5. Support och utbildning

Kolla efter tillgängliga resurser för support och utbildning. Vissa märken erbjuder handledning, guider och onlinekurser för att hjälpa nybörjare att lära sig använda sin utrustning. Att ha tillgång till gemenskaper, forum och utbildningsmaterial kan vara ovärderligt när du lär dig grunderna.

Genom att ta hänsyn till dessa punkter kan du göra en mer informerad beslut när du köper DJ-utrustning som nybörjare och skapa en bra grund för din DJ-resa.

Källor

https://www.studieframjandet.se/musikakuten/ditt-instrument/dj/#:~:text=En%20DJ%20(discjockey)%20väljer%20låtar,skriva%20och%20producera%20egen%20musik.

https://www.gear4music.se/sv/PA-DJ-and-belysning/Native-Instruments-Traktor-Kontrol-S2-MK3/2NUD

https://www.gear4music.se/sv/PA-DJ-and-belysning/Numark-DJ2GO-2-Touch-Barbar-DJ-kontroller/3A57

https://www.gear4music.se/sv/PA-DJ-and-belysning/Sennheiser-HD-25-Light-Horlurar/38ZZ

https://www.gear4music.se/sv/PA-DJ-and-belysning/Numark-PT01-Scratch-Barbar-Skivspelare/1OLM

https://www.gear4music.se/sv/PA-DJ-and-belysning/SubZero-SZS-P12A-12-tums-Aktiv-PA-hogtalare-med-Digital-Mediaspelare/1O2T