Metronom bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Letar du också efter metronom bäst i test? Då är detta guiden för dig! Vi går igenom de allra bästa metronomerna och svarar även på en del vanliga frågor.

De flesta musiker vet att en metronom kan vara ett riktigt bra hjälpmedel både för nybörjaren vid inlärning och för den erfarna spelaren. Enheten används för att man lättare ska hitta rätt rytm och hålla takten när man spelar. De kan vara antingen mekaniska eller elektroniska. Du kan ställa in metronomen på ett visst BPM (Beats Per Minute) och på så vis anpassa din musik till olika rytmer.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för gear4music.se

Metronom bäst i test

1. Boss-DB-30

2. Wittner 2180

3. Boss TU-03

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Boss DB-30 metronom – testvinnare!

Boss DB-30

Vinnaren av vårt test är den multifunktionella metronomen från Boss. Metronomen har ett smidigt format samtidigt som det robusta skalet skyddar den från stötar. Du kan välja mellan hela 9 olika rytm-mönster och 24 slagvariationer med avancerade beats. Den har en stor LCD-skärm som hjälper dig att manipulera inställningarna och även hålla takten visuellt.

Två praktiska LED-lampor hjälper dig ytterligare att hålla koll på rytmen. Metronomen har ett hörlursuttag med volymkontroll och automatisk avstängning för att bibehålla batteriet. En smart clip-on gör att du kan bära metronomen med dig utan problem!

Bäst pendelvariant: Wittner 2180

Wittner 2180

Om du söker en metronom av pendelvariant är denna ett riktigt bra val. Metronomen har en klassisk design i mahognyfinish och är lika funktionell som den är snygg. Den har ett praktiskt plastfodral vilket gör den lättviktig och hållbar.

Den passar därför lika bra i hemmet som att bära med sig. Du kan ställa in flera taktarter och den är mycket lättanvänd. Pendelvarianter passar dem som föredrar traditionella hjälpmedel och inte är i behov av alla extrafunktioner som en elektronisk metronom kan erbjuda.

Mix av stämapparat och metronom: Boss TU-03

Boss TU-03

Med denna produkt får du både stämapparat och metronom i samma enhet. Den är försedd med clip-on för att du ska kunna fästa den på ditt instrument och nyttja stäm-funktionen. Du kan välja mellan fem olika stämlägen inklusive violin, gitarr, ukelele, bas och kromatisk.

Förbättra din rytm med hjälp av metronom-funktionen som du kan ställa in i olika rytm-mönster och slagvariationer. Den har en bakgrundsbelyst display med bländfri yta för att du ska kunna följa rytmen visuellt och stämma ditt instrument på ett smidigt sätt.

För klassikern: Wittner taktell piccolo metronom

Wittner Taktell piccolo

Om du föredrar en klassisk metronom är denna ett bra val. Metronomen har en kompakt storlek och är lätt att bära med sig. Du kan välja att ställa in den mellan 40-208BPM vilket fungerar utmärkt för all musikaliska genrer.

De tydliga svängningarna underlättar inlärning och gör denna produkt till ett mycket bra visuellt hjälpmedel.

Metronomen är tillverkad i hållbar plast och är valbar i en mängd olika färger.

Bäst för grupper: Wittner metronome

En ljusblå metronom i plast

Denna metronom är för dig som vill ha ett visuellt och hörbart hjälpmedel. Pendeln passar såväl nybörjare som mer erfarna spelare då den går att ställa in mellan 40-208BPM. Tack vare det klara och precisa klickljudet är pendeln mycket användbar även under lektioner som ett gemensamt hjälpmedel för mindre grupper.

Metronomen har ett lätt och kompakt plastfodral som dessutom underlättar för eleven att medtaga den till lektionen. Många yngre föredrar denna metronom då den finns att köpa i flera roliga färger som exempelvis turkos, rosa och neongrön.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en metronom?

De flesta metronomer kostar runt 100-600kr. Men det finns även mer avancerade modeller med fler funktioner som kan kosta mer. Vilken du väljer beror på dina behov.

Vad används en metronom till?

En metronom är ett hjälpmedel för musiker att hålla takten. Den visar ett antal slag per minut med jämna mellanrum som du kan följa för att hålla rytmen lättare.

Bästa metronomen

Hur väljer man den bästa metronomen?

När du ska välja en metronom så är det bra att tänka på detta.

  • Typ av metronom – Först och främst bör du fundera på om det är viktigast för dig att kunna följa takten visuellt eller om du har lättare för att lyssna dig till rätt takt. Välj den typ som passar dig bäst.
  • Kunskapsnivå – Den med stor erfarenhet kan ha nytta av en elektronisk metronom som erbjuder många funktioner. Många nybörjare kan däremot tycka att det är räcker gott och väl med en mekanisk modell.
Metronom test

Hur gjorde vi vårt metronom test?

Vi har valt att basera vårt test på recensioner från tidigare kunder och produktbeskrivningar. Varje produkt på listan har valts ut efter en noggrann undersökning där vi jämfört de olika metronomernas egenskaper. Det viktigaste vid vår bedömning har varit användbarhet, funktionalitet och design. Eftersom vi tagit med riktiga kunders recensioner av metronomerna känner vi oss mycket säkra på att testet speglar en verklig bild av varje produkt. Vi har även tagit med metronomer av olika modeller för att alla ska hitta något som passar dem oavsett kunskapsnivå och preferenser.

Källor